Φίλες και φίλοι γεια σας, 

Το παρόν site είναι μια προσπάθειά μου να μοιραστώ με όλους εσάς τα εκάστοτε έργα μου. Όταν έγραψα το πρώτο μου βιβλίο, ανακάλυψα την ελευθερία που νιώθω κάθε φορά όταν ταξιδεύω με τα μάτια της φαντασίας μου, όταν ταυτίζομαι με τους ήρωες μου, όταν περιγράφω όλα αυτά που θα ήθελα να βιώσω και εγώ μέσα από αυτούς. Κατάλαβα πλέον ότι αυτός είναι ο δρόμος μου, ο προορισμός που πάντοτε αναζητούσα. Από πολύ μικρό με διακατείχε μια συγγραφική ανησυχία. Σε ηλικία 12 ετών έκανα την αρχή γράφοντας μια ποιητική συλλογή, όπου μεγαλώνοντας την έκανα μόνος μου βιβλίο να έχω να το διαβάζω και να θυμάμαι τις στιγμές, αλλά και τα συναισθήματα την ώρα που τα έγραφα. Μην φανταστείτε ποιήματα με ομοιοκαταληξίες και τα σχετικά. Σκόρπιες σκέψεις, φοβίες, ανησυχίες, αλλά και συναισθήματα της στιγμής ήταν. Απλά έτσι διαμορφωμένα που δεν έμοιαζαν με το ημερολόγιο ενός μικρού παιδιού, αλλά με κάτι μεγαλύτερο.

Πέραν από το μικρό της ηλικίας μου είχα και άλλη μια δυσκολία πολύ πιο σημαντική. Είμαι δυσλεκτικός. Για όσους δε γνωρίζουν, οι δυσλεκτικοί έχουν μεταξύ άλλων πρόβλημα στον γραπτό λόγο (ασύντακτες και δίχως νόημα προτάσεις), αλλά και έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης.

Έτσι λοιπόν μέσα από την πάροδο των χρόνων βρήκα το δικό μου προσωπικό μυστικό! Να μεταφέρω όλες τις εικόνες του μυαλού μου στον γραπτό λόγο. Με την κάθε λεπτομέρεια που τις χαρακτήριζε. Στην αρχή αργά και βασανιστικά, αφού δεν ήξερα το πως. Μετά όμως "διδάχτηκα" από τον κατά φαντασίαν δάσκαλο μου Stephen King. Παρατηρούσα τι έγραφε και πώς το περιέγραφε. Έτσι λοιπόν έκανα το ίδιο στην δικιά μου φαντασία. Παρατηρούσα τις λεπτομέρειες των εικόνων που είχα στο μυαλό μου που πριν δεν μπορούσα να δω. Και με την βοηθεια της αγαπημένης μου μουσικής, σαν μέρος του γκρουπ και εγώ ξεκίνησα να δημιουργώ. Μόνο που αντί για νότες, το δικό μου χέρι έβγαζε λέξεις.

Πλέον η τρέλα μου από όνειρο έγινε πραγματικότητα! Η ιδέα ότι η φαντασία μου θα κρατά συντροφιά σε κάποιους μοναχικούς ανθρώπους εκεί έξω, δεν είναι πια μακρινή. Να ξέρω ότι κάποιοι έκλαψαν, φοβήθηκαν, αλλά και ερωτεύτηκαν με τους πρωταγωνιστές μου, είναι κάτι πραγματικά ανεκτίμητο.

Αυτά από εμένα λοιπόν και σας εύχομαι καλή ανάγνωση!

Αν κάποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου το e-mail μου είναι kar_ma@otenet.gr

 

Με αγάπη

Καρακατσάνης Μάριος

 

Βιογραφικό

Ο Μάριος Καρακατσάνης γεννήθηκε στις 29 Μαρτίου του  1978 στον Πειραιά. Ανήσυχος από μικρό παιδί, τον έλκυε ανέκαθεν το παράξενο, το ανεξήγητο και το μεταφυσικό στοιχείο. Από νεαρή ηλικία του άρεσε να βλέπει ταινίες τρόμου, να ασχολείται με την ταχυδακτυλουργία και να γράφει ποιήματα. Σε ηλικία 13 ετών ξεκίνησε το πρώτο του έργο: μια ποιητική συλλογή όπου περιέγραφε -με το δικό του πάντα προσωπικό στυλ- τις σκέψεις, τις ανησυχίες, την αγωνία του, αλλά και τις προσωπικές του εμπειρίες, ευχάριστες και δυσάρεστες. Μεγαλώνοντας, συνέχισε να γράφει ασταμάτητα, καταφέρνοντας να περιορίσει σημαντικά την δυσλεξία του αλλά και να την εκμεταλλευτεί, μεταφέρνοντας όλες τις εικόνες που είχε στο μυαλό του σε γραπτό λόγο, όσο δύσκολο κι αν ήταν.

Συνολικά έχει εκδώσει 8 βιβλία. Την «Συμφωνία», το «Ξύπνημα», την ποιητική συλλογή η «Συμφωνία των 5», «Για πάντα» και την «Άμυ» από τον εκδοτικό οίκο Όστρια, τους «Εφιάλτες του μυαλού Ι» και τους «Εφιάλτες του μυαλού ΙΙ» από τον κυπριακό εκδοτικό οίκο Ανώνυμο και τέλος την «Κούκλα/Ο φύλακας άγγελος μου» από τον εκδοτικό οίκο Εντύποις.   
Τον Ιούλιο 2017 υπέγραψε συμβόλαιο με τη νέα του εκδοτική στέγη (Λιβάνης), όπου θα επανεκδοθεί το «Άμυ» (βελτιωμένη έκδοση) και το νέο του πόνημα με τίτλο «Το σπίτι του Κάιν».  

Στο πανελλήνιο διαγωνισμό "Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού "Larry Niven"" διακρίθηκε με την τρίτη (3η) θέση για συγγραφή νουβέλας.
Στον επίσης πανελλήνιο διαγωνισμό "Ασημένια σελίδα 2015", έλαβε την πρώτη θέση με έπαινο στην κατηγορία διήγημα.

Στο πρώτο συμπόσιο τέχνης της Unesco στην Ελλάδα με τίτλο Made by Artist 4, που περιλάμβανε τη βράβευση τεσσάρων αντιπροσώπων των τεχνών της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της φωτογραφίας και της λογοτεχνίας, βραβεύτηκε ως εκπρόσωπος της λογοτεχνίας (2017).

 

Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (ΠΕΛ).

 

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?