“Annabelle”Η αληθινή ιστορία της δαιμονισμένης κούκλας πίσω απο το θρίλερ “The Conjuring”Annabelle: Η αληθινή ιστορία της δαιμονισμένης κούκλας.

Η τεράστια επιτυχία της κινηματογραφικής ταινίας «“The Conjuring” – «η δημιουργία» – βασίστηκε στα αληθινά και αν μη τι άλλο φρικιαστικά γεγονότα που έζησε η οικογένεια Perron και το πώς σώθηκαν από τους αμφιλεγόμενους δαιμονολόγους, Ed και Lorraine Warren – η ταινία έχει κερδίσει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια και έδωσε τροφή για εφιάλτες σε όλο τον κόσμο. Αλλά ενώ ο πυρήνας της ιστορίας είναι η κατοχή και η μαγεία, έτσι όπως προωθείται η πλοκή προς τα εμπρός, είναι η υποτιθέμενη αληθινή ιστορία μιας δαιμονική κούκλας που ονομάζεται Annabelle που έχει αφήσει αυτή την παρατεταμένη σκιά στις αναμνήσεις των θεατών σε όλο τον κόσμο, μεταμορφώνοντας αυτό το άψυχα και φαινομενικά καταραμένο αντικείμενο σε μια έκπληξη – φαινόμενο της ποπ-κουλτούρας.

 

Η αληθινή δαιμονική κούκλα «Annabelle»

 
Όπως όλες τις κινηματογραφικές αφηγήσεις που υποτίθεται βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα οι δημιουργοί της ταινίας έχουν λάβει κάποιες σχετικές ελευθερίες από την «πρώτη υλη» Η παράξενη περίπτωση του Annabelle δεν αποτελεί εξαίρεση. Τώρα για τους λίγους από εσάς που δεν γνωρίζετε, η αληθινή κούκλα είναι μια αξιολάτρευτη κούκλα με μια μύτη τρίγωνο που φοράει κουρέλια και για μαλλιά έχει κόκκινα νήματα.

Ο χαρακτήρας δημιουργήθηκε από τον συγγραφέα (και εμπορική μεγαλοφυΐα) Johnny Gruelle όταν η κόρη του τον έφερε μια παλιά κούκλα και αυτός έφτιαξε ένα πρόσωπο σε αυτήν.
Ο Gruelle αργότερα έδωσε τον χαρακτήρα αυτό σε μια σειρά από παιδικά βιβλία που έγραψε και μετά τον τραγικό θάνατο της κόρης του, ως σύμβολο για την παθογόνο εκστρατεία αντί-εμβολιασμού, στις 7 Σεπτεμβρίου 1915, έλαβε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από τις ΗΠΑ για την «the Raggedy Ann»(κουρελιασμένη Ann) και μαζί με αυτό ένας μύθος – παιχνίδι γεννήθηκε!

 

Το δώρο γενεθλίων:
 

Η αληθινή κούκλα ή αλλιώς Raggedy Ann που αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης του James Wan στο «THE CONJOURING», αγοράσθηκε για πρώτη φορά σε ένα μαγαζί με αντίκες το 1970, από μια γυναίκα που έψαχνε για ένα μοναδικό δώρο γενεθλίων για την κόρη της, Ντόνα.
Η γυναίκα λοιπόν αυτή αποφάσισε βλέποντας την σε παιδί μεγέθους Raggedy Ann ότι θα ήταν το τέλειο δώρο για την κόρη της που μόλις είχε αποφοιτήσει από την σχολή νοσοκόμων.
Προφανώς και είχε δίκιο αφού η κόρη της Ντόνα παρόλο που δεν ήταν συλλέκτης έφερε με πολύ χαρά την κούκλα αυτήν στον διαμέρισμα της το οποίο και μοιραζόταν με μια φοιτήτρια νοσηλευτικής, την Angie. Αφού Raggedy Ann πετάχτηκε στο κρεβάτι για λίγες ήμερες μετά ξεχάστηκε.

 

Αρχικά τα σημάδια ότι κάτι δεν πήγαινε καλά ήταν πολύ μικρά. Κατά καιρούς η Donna παρατήρησε ότι το παιχνίδι φαίνεται να έχει αλλάξει ελαφρώς θέση, αλλά το απέδιδε σε ένα σπρώξιμο του κρεβατιού ή κάτι εξίσου εγκόσμιο. Καθώς οι εβδομάδες πέρασαν, όμως, οι ασταθείς κινήσεις της κούκλας έγιναν πιο έντονες και τόσο Donna όσο και η Angie άρχισαν πραγματικά να ανησυχούν όταν επέστρεψαν στο σπίτι και βρήκαν την κούκλα όρθια να ακουμπάει σε μια καρέκλα στην τραπεζαρία, σαν να είχε παγώσει σε αυτή την θέση, μόλις άκουσε την πόρτα να ανοίγει. Τότε τα κορίτσια συνειδητοποίησαν ότι υπήρχε κάτι πραγματικά παράξενο στην κούκλα. Αυτά περιέγραψαν τα κορίτσια στους φημισμένους υπερφυσικούς ερευνητές, Ed και Lorraine Warren.

Σχετικά η Donna ανέφερε:

«Την έβαζα στο κρεβάτι μου κάθε πρωί, αφού το στρώναμε με τους βραχίονες να είναι ανοιχτοί και τα πόδια προς τα έξω- όπως ακριβώς κάθεται εκεί τώρα. Αλλά όταν ερχόμασταν στο σπίτι το βράδυ, τα χέρια και τα πόδια ήταν πάντα σε διαφορετικές στάσεις.
Για παράδειγμα, τα πόδια της μπορούσαν να είναι σταυρωμένα στους αστραγάλους, ή οι ώμοι της να ήταν διπλωμένοι στην αγκαλιά της. Μετά από μια εβδομάδα αυτά τα γεγονότα μας έκαναν να υποπτευτούμε ότι κάτι τρέχει».

Κατά καιρούς η Donna άφηνε την κούκλα στο κρεβάτι μόνο για να διαπιστώσει ότι είχε μυστηριωδώς μεταναστεύσει στο σαλόνι και τώρα καθόταν στον καναπέ με τα χέρια και τα πόδια σταυρωμένα. Σε άλλες περιπτώσεις, η Donna άφηνε την κούκλα στον καναπέ και όταν επέστρεφε σπίτι ανακάλυπτε ότι η κούκλα βρισκόταν στην κρεβατοκάμαρά της,  με την πόρτα με μάνταλα κλειστή!

Η Angie αργότερα θα ρίξει περισσότερο φως σε αυτή την αυξημένη παραφυσική δραστηριότητα:


«Η κούκλα άλλαζε επίσης δωμάτια από μόνη της. Ήρθαμε σπίτι ένα βράδυ και η κούκλα Annabelle καθόταν σε μια καρέκλα στην μπροστινή πόρτα. Ήταν γονατιστή! Το αστείο πράγμα για αυτό ήταν, όταν προσπάθησα να κάνω την  κούκλα να γονατίσει, μονό που δεν έπεσα πάνω της για να τα καταφέρω κι όμως δεν την έκανα να γονατίσει. Άλλες φορές την βρίσκαμε να κάθεται στον καναπέ, παρόλο που το πρωί που φεύγαμε την αφήναμε στο δωμάτιο της Donna με κλειστή την πόρτα!

 

 

Μοιράσου το στα κοινωνικά δίκτυα

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?