Ε: Πως μπορώ να πάρω ένα βιβλίο υπογεγραμμένο από τoν Μάριο Καρακατσάνη? 

A: Ελάτε στις υπογραφές βιβλίων μου! Αν δεν μπορείτε να παρευρεθείτε, ενημερώστε τηλεφωνικώς τον εκδοτικό μου οίκο ότι επιθυμείτε το αντίτυπό σας υπογεγραμμένο και εγώ θα σας το υπογράψω!

 

Ε: Από που μπορώ να προμηθευτώ τα βιβλία του Μάριου Καρακατσάνη?

A: Από όλα τα γνωστά βιβλιοπωλεία, αλλά και τηλεφωνικώς κατευθείαν στον εκδοτικό οίκο, όπου θα σας τα αποστείλει χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση!  

 

Ε: Πως μπορώ να ενταχθώ στην παρέα των μελών σας;

Α: Απλά πατήστε ΕΔΩ και θα ανακατευθυνθείτε αυτόματα στην σελίδα της ομάδας μας!

 

Ε: Ποιο είναι το email σας αν θέλει κάποιος να επικοινωνήσει μαζί σας;

Α: Με χαρά να δεχτώ τα email σας στο kar_ma@otenet.gr 

 

E: Ποιες είναι οι σκέψεις σας σχετικά με τη λογοκρισία ενός βιβλίου;

A: Ένα βιβλίο είναι από μόνο του μια ανεξάρτητη συνέχεια του δημιουργού που το έφτιαξε. Όπως όλες οι αυτόνομες υπάρξεις, έτσι και αυτό απευθύνεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να υπαγορεύει τι πρέπει και τι δεν πρέπει να αναγράφεται σε ένα βιβλίο. Αφού αυτός ο τρόπος δεν προσβάλει τόσο τον δημιουργό του,  όσο τον αναγνώστη που απευθύνεται το εκάστοτε έργο.  Γιατί του  καταπατά κάθε αναπόσπαστο δικαίωμα, να μπορεί να διαβάζει αλλά και να μελετά οτιδήποτε μπορεί όχι μόνο να του αυξήσει την γνώση αλλά ακόμα  και απλά να τον ψυχαγωγήσει.

 

Ε: Ποια είναι η γνώμη σας για την πληροφορία αλλά και την γνώση;

Α: Η Πληροφορία και η Γνώση θέλουν να είναι ελεύθερες. Η Πληροφορία και η Γνώση δεν ανήκουν σε ιδρύματα. Δεν ανήκουν σε κράτη. Δεν ανήκουν στις αυθεντίες και στους ειδικούς. Γι’ αυτό δεν πρέπει να δεχόμαστε να μας τα προσφέρουν όλα έτοιμα. Την Πληροφορία που έρχεται εις γνώση μας, οφείλουμε να την φιλτράρουμε, να την επεξεργαστούμε, να την ανασυνθέσουμε μέσα μας. Τη Γνώση πρέπει να τη δημιουργήσουμε εμείς μέσα στον εαυτό μας.
Η Γνώση όμως δεν είναι μια στατική αξία που έχουμε ή δεν έχουμε. Δεν είναι τα λιγοστά βιβλία που διαβάσαμε ή τα χαρτιά, τα διπλώματα και τα πτυχία, που λένε ότι γνωρίζουμε αυτό ή εκείνο. Η Γνώση είναι διαρκής εξέλιξη, είναι διαρκής εξερεύνηση, είναι διαρκής ερμηνεία και διαρκής αμφιβολία. Είναι ένας τρόπος για να ζούμε, ένα εργαλείο επιβίωσης στο απίστευτο σύμπαν μας, και όχι μια ταμπέλα. Ταμπέλες έχουν μόνο τα απολιθώματα στα μουσεία.
Το μεγαλύτερο μυστικό της Εξουσίας στους πρόσφατους αιώνες είναι ότι παρεμποδίζει και ελέγχει την Πληροφορία και, κατά συνέπεια, τη Γνώση. Μας επιβάλλει ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα ξέρουμε, ενώ κάποια άλλα όχι. Ότι κάποια πράγματα μας αφορούν, ενώ κάποια άλλα όχι. Ότι κάποια πράγματα πρέπει να τα εξερευνούμε, ενώ κάποια άλλα όχι. Ότι «γνωρίζουμε» κάποια πράγματα και δεν γνωρίζουμε κάποια άλλα. Και έτσι, σε όλη τη διάρκεια της ζωής μας, περιορίζετε η ανάπτυξη της αντίληψής μας!
Για αυτό το λόγο σήμερα δεν υπάρχουν παν επιστήμονες. Για αυτό το λόγο σήμερα δεν γίνονται πραγματικές επαναστάσεις. Γιατί οι μόνες πραγματικές επαναστάσεις, είναι αυτές που γίνονται μέσα στο κεφάλι μας. Ή μάλλον ξεκινούν μέσα από το κεφάλι μας. Όλες οι άλλες ακολουθούν…
Ζούμε στην εποχή των ΜΥΣΤΙΚΩΝ. Οι απλοί πολίτες θεωρούμαστε αναρμόδιοι και «ακατάλληλοι» να ξέρουμε τι πράγματι γίνεται κάθε φορά. Στο όνομα της… «μη ανησυχίας» του κοινού, είμαστε πιο ανήσυχοι από ποτέ στη σύγχρονη Ιστορία! Δεν θέλουν να ξέρουμε ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και προσπαθούν να μας προκαλέσουν αμνησία για να μην θυμόμαστε τι ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ σαν λαός!
Θέλουμε να ξέρουμε τι συμβαίνει. Έστω και αν θα μας μείνουν, πράγμα αναπόφευκτο, αμφιβολίες, θέλουμε απαντήσεις. Τις απαιτούμε. Θέλουμε να γνωρίζουμε! Θέλουμε να μάθουν οι νέοι μας ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ και τι ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΤΥΧΕΙ ως Έλληνες! Η Εξουσία, όμως, μας αρνείται την γνήσια, την πραγματική ενημέρωση.

 

Ε: Ποια είναι η θρησκεία σας;

Α: Είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος. Αν στα εκάστοτε έργα μου αναφέρω τον Θεό ως κάτι εντελώς διαφορετικό από ότι Τον έχουμε συνηθίσει, είναι επειδή  κυμαίνομαι στα πλαίσια της φαντασίας και ΜΟΝΟ. Αν κάποιος ήθελε να διαβάσει ένα βιβλίο μόνο με καλές πράξεις και θαύματα, μπορεί να ρίξει μια ματιά στην Αγία Γραφή!

 

 


 

 

Cookie Policy

This site uses cookies to store information on your computer.

Do you accept?